STRONG HEALTH POWER WALKING CLUB

WAT IS POWER WALKING?

Power Walking is een vorm van krachtig wandelen en wordt ook wel conditioneel wandelen genoemd. Dit komt doordat het tempo doorgaans rond de 7 km/uur ligt. Door dit tempo, waarbij je ook je armen krachtig beweegt worden veel spieren tegelijkertijd actief. Je hartslag gaat hierdoor omhoog, waardoor je conditie beter wordt. Je ademhaling wordt dieper, de zuurstoftoevoer wordt vergroot en de bloedsomloop wordt geactiveerd. Het calorieverbruik kan hierdoor oplopen tot wel 500 calorieën per uur. 

Power Walking is lopen in een stevig tempo. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan, zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt.

HOE WERKT HET?

De training zorgt ervoor dat je afslankt, je spieren versterkt, je conditie verbeterd en overtollige vetten worden verbrand. Je zit met deze training in de juiste hartslagzone, tussen de 50 en 75 procent van je maximale hartslag, wat ideaal is voor vetverbranding. Dit is een gouden regel in de sportbewegingsleer.

Deze sportieve training duurt doorgaans 60 minuten en wordt afgewisseld met kracht-, balans- of mobiliteit oefeningen. Power Walking is een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven. Power Walking wordt gezien als de perfecte work-out om fit te blijven. Iedereen kan meedoen, het geeft geen overbelasting aan de gewrichten, waardoor blessures door Power Walking uiterst zeldzaam zijn. Power Walking is de oplossing voor mensen die op een natuurlijke manier hun gezondheid willen verbeteren en weer slank en fit willen worden. Er is zowel een beginners als een gevorderden groep.

VOORDELEN

Power Walking kent vele voordelen. Hieronder vindt u een aantal voordelen nog eens op een rijtje.

 • Het is geschikt voor alle leeftijden
 • Het vermindert de kans op hart- & vaatziekten
 • Het heeft een bloeddrukverlagend effect
 • Het helpt om het lichaamsgewicht gezond te houden
 • Het verbetert het algemene uithoudingsvermogen en de fitheid
 • Het versterkt de spieren
 • Het vermindert de kans op diabetes
 • Het vermindert depressies
 • Het is laagdrempelig 

TIJDEN

Op dit moment vinden de lessen plaats op maandag, dinsdag en woensdag, waarbij op maandag een uur is gereserveerd speciaal voor de starters onder ons. In de toekomst zullen waarschijnlijk meer data en tijden mogelijk worden.  

 • Maandag:     19.15u – 20.15u
 • Woensdag:   19.15u – 20.15u

TARIEVEN & AANMELDEN

Heeft Power Walking u interesse gewekt? U kunt zich eenvoudig aanmelden via de officiële website van Power Walking Nederland. Wij werken met maand abonnementen, waarmee u onbeperkt kan deelnemen voor slechts €35,00 per maand. Het abonnement is eenvoudig en maandelijks opzegbaar. Liever nergens vast? Ook dat kan! U kunt namelijk ook kiezen voor een strippenkaart van €50,00, waarmee u 10 x kan deelnemen.

Benieuwd of Power Walking wat voor u is? Meldt u dan aan voor een gratis proefles via de website.

Nieuwsgierig geworden naar de Strong Health Power Walking Club, of gewoon benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op, en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!