Orthomoleculaire Voeding

Wat is orthomoleculaire voeding?

Orthomoleculair is een samenstelling van de woorden orthodox en moleculair. De term orthodox komt uit het Grieks en betekent: juist, recht goed of gezond. Moleculair heeft betrekking op een molecuul. Kort gezegd is orthomoleculaire voedingsleer de studie naar de werking van de micro- en macrovoedingsstoffen in ons lichaam. Denk hierbij niet alleen aan vitaminen en mineralen, maar ook aan de juiste aminozuren (de bouwstoffen van eiwitten), vetzuren, fytonutriënten (plantenstoffen) en water.

Ons lichaam is opgebouwd uit meer dan 50 miljoen cellen. Deze cellen vernieuwen zich geregeld, en voor deze opbouw zijn de juiste voedingsstoffen nodig. Tevens is het belangrijk dat al deze cellen in een goede conditie blijven. Dit om te voorkomen dat cellen beschadigd raken en zich vermeerderen, waardoor allerlei ziektes kunnen ontstaan. 

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de optimale voeding voor jouw lichaam, en kan dienen als therapievorm tegen allerlei ziektebeelden, zoals:

  • Prikkelbare darmen en darmziektes
  • Chronische ontstekingsziektes
  • Auto-immuunziektes
  • Vermoeidheidsklachten

Maar ook kan orthomoleculaire therapie toegepast worden om gezond ouder of zwanger te worden, af te vallen en/of de leer- en sportprestaties te verbeteren. 

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem dan nu contact met mij op!