HYPNOSE

Wat is hypnotherapie?
Hypnose is een veranderde staat van bewustzijn, gekenmerkt door intense focus en ontspanning. Het is een therapievorm waarin je in een staat wordt gebracht waarin je meer open staat voor suggestie. Hypnotherapie is een vorm van therapie om mensen te helpen fysieke en mentale problemen te overwinnen.

Hypnotherapie is eigenlijk te vergelijken met een geleide meditatie, je raakt in een bepaalde trance. Het is een misverstand dat je onder hypnose geen controle meer hebt. Dit is niet juist. Je hebt namelijk altijd 100% controle over wat je wel en niet wilt tijdens een sessie. Hypnotherapie is erop gericht om met behulp van hypnose bepaalde problemen op te lossen en te zorgen voor heling en genezing.

Het is het resultaat van een reeks stappen die je in staat stellen een ideale mentale conditie te bereiken voor visualisatie en suggestie.

Hypnotherapie is praktisch gezien het brengen van de cliënt in een staat waarin hij of zij zeer beïnvloedbaar is voor suggesties. Hypnotherapie is niets anders dan het omzeilen van het bewuste brein, hiervoor maken we gebruik van verschillende technieken.

Waarom hypnotherapie?
In hypnose verlaagt je brein-activiteit waardoor je kritische mind tot rust kan komen en je contact kan maken met je onderbewuste. 99% van alles wat wij doen wordt geregeld door ons onbewuste en slechts 1% doen we bewust! Daarom valt er veel meer resultaat te behalen via het onbewuste. We focussen ons bij hypnotherapie op het herprogrammeren van het onbewuste.

Is hypnose veilig?
In hypnose gaan is absoluut veilig. Iedereen komt weleens in een hypnotische staat zonder het te beseffen. Het is een gezonde staat van focus. Bijvoorbeeld, je bent vast wel eens volledig op de automatische piloot naar huis gereden en was je dan al thuis zonder het in de gaten te hebben?

Dit is trance. In deze staat doe je dingen moeiteloos, efficiënt en snel, zonder er bewust mee bezig te zijn. Wanneer je in hypnotische trance bent voel je je meer ontspannen en gefocust. Je bewustzijn is relaxed en ontspannen, hierdoor maak je gemakkelijker contact met het onderbewustzijn. En dat is de staat waarin we je willen hebben.

Waar kan ik je mee helpen?
Hypnotherapie kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten en problemen. Van lichamelijke klachten tot zorgen en problemen waar je mee rondloopt. Hypnotherapie wordt onder andere ingezet voor:

– Allergieën en voedingsintoleranties
– Angststoornissen overwinnen 
– Burn out klachten
– Concentratie- en geheugenproblemen
– Depressieve gevoelens
– Inzicht krijgen in je eigen mogelijkheden
– Ongewenst gedrag afleren
– Psychosomatische klachten, zoals migraine, maag- en darmklachten (PDS), hyperventileren
– Slaapproblemen
– Stress, nervositeit, onzekerheid, spanning en emotionele uitlatingen verminderen
– Trainen van vaardigheden (bijvoorbeeld geen nee kunnen zeggen, niet voor jezelf op kunnen komen)
– Traumaverwerking
– Veranderen van eetgewoonten en virtuele maagband
– Verminderen van (chronische-) pijnklachten
– Verslavingen

Het resultaat is meestal dat je na de sessies klachtenvrij bent. Soms ervaar je klachtvermindering of heb je tools geleerd om goed met je klacht om te gaan.

Angsten overwinnen
Vanwege het vermogen om direct terug te gaan naar de onderliggende problemen en oorzaken van angsten is hypnotherapie één van de meest succesvolle psychotherapieën. Het proces vindt plaats in je onderbewuste, daardoor is het zeer efficiënt, snel, veilig en effectief.

Hoe fijn zou je leven zijn, wanneer je geen angsten of fobieën meer zou hebben? Met hypnose kun je van je angsten afkomen.

Suikerverslaving en virtuele maagverkleining
Een virtuele maagverkleining… hoe werkt dat nu eigenlijk? Een virtuele maagverkleining is een mentale techniek, waarbij je onder hypnose wordt gebracht om in je onbewuste mind je maag te doen laten krimpen.

Het menselijk eetgedrag hanteert een zeer nauwkeurige opeenvolging van processen. Eerst is er een hongersignaal: je hersenen moedigen je aan om te eten. Tijdens het eten zorgt je verzadigingsmechanisme ervoor dat je daar op tijd weer mee ophoudt. Uiteindelijk bereik je de fase van verzadiging. In deze periode krijg je geen signalen die aangeven dat je honger hebt. Dit is zoals het zou moeten werken, maar…

Emotie, verlangens en de context waarin je eet, beïnvloeden hoeveel je naar binnen werkt.

Bij een virtuele maagverkleining gaan we je brein stimuleren om je verzadigingsgevoel eerder waar te nemen, zodat je eerder opmerkt dat je voldoende gegeten hebt en dus automatisch minder gaat eten.

Waar nodig is maken we gebruik van een virtuele maagband. Het biedt dezelfde voordelen als een fysieke maagband zonder de risico’s of hersteltijd. Een virtuele maagband wordt geplaatst zonder dat je daadwerkelijk een chirurgische ingreep hebt moeten ondergaan. Deze denkbeeldige maagband beperkt de hoeveelheid voedsel die je kunt eten, waardoor je sneller een voldaan gevoel hebt en daardoor kleinere porties kan eten. Dit alles gebeurt door middel van hypnotherapie en cognitieve gedragstherapie en biedt een veilig, effectief alternatief voor de fysieke chirurgische ingreep. Het is een ideale manier om je eetgedrag te transformeren.

Het krachtige effect van positieve suggesties
Door positieve suggesties in jouw onbewuste aan te brengen, zorgt de virtuele maagband ervoor dat je lichaam “gelooft” dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt ondergaan. Je gaat direct merken dat je kleinere porties gaat eten en dat je eerder een voldaan gevoel hebt. Ook neemt de behoefte van snacken of snaaien af. Tijdens hypnose sessies worden positieve suggesties ingebracht in je onbewust zijn, dit opent de deur naar nieuwe keuzes en gewoonten. Dit alles gaat moeiteloos en op een natuurlijke manier.

Meer zelfvertrouwen
Ben je onzeker, of die eeuwige twijfelaar? Met hypnotherapie kun jij je onzekerheid aanpakken en krijg je meer zelfvertrouwen. Ook een onzeker kind kan met hypnotherapie weer een mooi portie aan zelfvertrouwen ontwikkelen.

De vijf krachtelementen om in balans te komen
Het model waarmee we als hypnotherapeuten werken, bestaat uit vijf krachtelementen die met elkaar in verbinding staan en samen een geheel vormen. Met al deze elementen gaan we aan de slag, zodat je in balans komt.

Mentaal
Gedachten
Overtuigingen
Veerkracht
Visie

Emotioneel
Emoties
Communicatie
Gevoelens
Relaties

Eigenaarschap
Nieuwsgierig

Passie
Verantwoordelijkheid
Trots

Fysiek
Ademhaling
Beweging
Ontspanning
Slaap

Zingeving
Identiteit
Kernwaarden
Missie
Bezieling

Contact
Als hypnotherapeut help ik je graag op weg naar een leven zonder angst of stress, maar vol zelfvertrouwen, waarbij je volledige vrijheid ervaart. Laat jezelf verwonderen door de kracht van hypnose, zodat je gaat loskomen van het probleem, waarvoor je bij mij in de “stoel der verandering” zit. 

Ook benieuwd naar wat hyponose voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op en ik vertel u er geheel vrijblijvend meer over! Contact opnemen kan via het contactformulier, mail of telefoon.