Detox Voetenbad

Waarom een detox voetenbad?

Ons lichaam voert dagelijks via de huid, de lever, de nieren, de darmen en de lymfeklieren toxines af. Deze toxines ofwel afvalstoffen kunnen voortkomen uit een tal van (voedings)middelen, zoals alcohol, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, geraffineerde voedingsmiddelen, medicijnen, tabak, zware metalen, cosmetica, parfums etc. Als je lichaam teveel afvalstoffen binnenkrijgt, kan het een groot deel van deze toxines niet goed verwijderen. Toxines kunnen zich hierdoor gaan opstapelen in het lichaam, waardoor het lijf uit balans kan raken. Ongemakken en ziektes kunnen ontstaan. Bovendien gaat het ten koste van je energie.

Zelfs mensen die een evenwichtig leven leiden en op hun voeding letten, hebben geregeld met een overschot aan toxines te kampen. Dit komt onder andere door de invloed van bijvoorbeeld milieuverontreiniging of metalen in drinkwater.

Vanaf het moment dat er te veel toxines in ons lichaam aanwezig zijn, zullen onze cellen hun functie niet meer naar behoren kunnen uitvoeren. Dit kan resulteren in vermoeidheid, lusteloosheid, griep, verkoudheid, sinus problemen, vale huid, acné, slechte adem, vieze lichaamsgeur, levercirrose, nierinsufficiëntie en zelfs kanker.

Genoeg redenen dus om het lichaam grondig te ontgiften! Een detox voetenbad kan hierbij helpen.

Een detox voetenbad kan…

  • Toxines verwijderen en je energie weer in balans brengen.
  • Je lichaam meer balans en energie geven, zodat afvalstoffen efficiënter kunnen worden verwijderd.
  • Het evenwicht van positieve en negatieve ionen in de cellen herstellen, zodat onze organen beter functioneren: voedingsstoffen worden beter uit de voeding opgenomen en afvalstoffen worden efficiënter verwijdert.
  • Je energieker doen laten voelen. Na een behandeling met het detox voetenbad voel je je energieker. Opeenvolgende behandelingen kunnen als gevolg hebben dat gezondheidsklachten en pijn verdwijnen.

Hoe werkt het?

De voeten worden geplaatst in bad met water waar een natriumarm zout aan wordt toegevoegd. Na een korte intake wordt bepaald op welke stand het bad gaat werken. Het enige dat jij daarna hoeft te doen is je voeten 35 minuten lang in het bad te laten. De combinatie van elektrolyse en ioniserende zouten in het water creëert een magnetisch veld dat zich via de reflexzones op de voeten door de rest van het lichaam verspreidt. Dankzij deze bio-energetische stroming verdwijnen blokkades, waardoor onze cellen en organen beter kunnen functioneren.

Het water in het voetenbad zal na enkele seconden een oranjebruine kleur aannemen, die steeds donkerder wordt naargelang de behandeling vordert. Dit komt omdat de elektrolyse sommige (schadelijke) stoffen zichtbaar maakt. De kleur zal verschillen naargelang de toxines en substanties in het water. Oranje en bruin zijn de meest waargenomen kleuren, maar wit, zwart, groen en geel kunnen ook voorkomen.

Het sediment kan zowel drijven, zweven of zinken. Enkele substanties die een invloed kunnen hebben op de kleur en de structuur van het water zijn: parasieten, bacteriën, schimmels, zeep, crème, talg, dode huidcellen, calcium, magnesium, koper, cyanide, fluor, ijzer, lood, nikkel, kwik, cadmium, chroom, arsenicum etc.

Het aantal behandelingen

Het aantal behandelingen kan variëren. Vaak wordt 1 á 2 x per week aanbevolen, waarbij in het algemeen geldt dat er 3 tot 5 behandelingen nodig zijn voor volledige reiniging. Wel met minstens 48 uur tijd tussen twee behandelingen, want het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het nieuwe bio-energetische niveau.

Tijdens de behandeling is het belangrijk voldoende water te drinken. Tevens is het belangrijk om in de aansluitende 3 dagen eveneens voldoende water te drinken. Hierdoor zorg je voor een optimaal effect van de behandeling, omdat het drinken van water ervoor zorgt dat de toxines het lijf kunnen verlaten. Toxines verlaten het lichaam namelijk vooral via urine, zweet en adem. Voldoende drinken zorgt voor een optimale spoeling van het lijf.

Bijwerkingen

In sommige zeldzame gevallen kunnen we tijdens de behandeling een lichte prikkeling voelen die samengaat met het opheffen van de blokkades. Het gebruik van het voetenbad is af te raden in de volgende gevallen:

  • Personen die aan epilepsie of narcolepsie lijden
  • Personen die aan hemofilie lijden
  • Vrouwen die zwanger zijn
  • Kinderen onder de 5 jaar
  • Personen met een pacemaker of andere medische implantaten die op batterijen werken

OOK BENIEUWD WAT EEN voetenbad VOOR U KAN BETEKENEN?

Bel dan snel voor een afspraak!
06-46114345