Bioresonantie

Wat is bioresonantie?

Bioresonantie therapie (BRT) is een alternatieve geneeswijze die er vanuit gaat dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie heeft. Bij ziekte is deze trilling verstoord, waardoor er klachten ontstaan. Het klachtenpatroon dat mensen hebben kan helpen om te ontdekken welke processen in het lichaam niet in balans zijn.

Bioresonantie wordt onder andere ingezet bij:

  • Acute en chronische allergieën
  • Bacteriële belasting
  • Gewrichtsklachten en reumatische klachten
  • Huidproblemen zoals: acne, eczeem en schimmelinfecties
  • Maag- en darmklachten
  • Pijnklachten
  • Problemen met weerstand
  • Stress en vermoeidheidsklachten

Bij een voedingstest krijgt u inzicht op welke voedingsmiddelen uw lichaam reageert. Voor deze test maken wij gebruik van een speciale biotensor.

Hoe werkt een voedingsmiddelen onderzoek?

Een voedingsmiddelen onderzoek wordt afgenomen met behulp van testdozen waarin kleine flesjes van allerlei soorten voeding, geur, kleur- en smaakstoffen inzitten. De cliënt(e) zit tegenover mij en krijgt een staafje in zijn/haar hand. Door middel van aanraking van de testflesjes met de meetpen, kan ik met behulp van de biotensor vaststellen of hij/zij positief of negatief reageert. Een biotensor is een apparaat dat zowel positieve als negatieve reacties kan meten. Bij een negatieve uitslag is er sprake van gevoeligheid voor het geteste product.

Deze techniek wordt al meer dan 30 jaar in Duitsland met succes toegepast en is geheel pijnloos. Het is hierdoor erg geschikt voor kinderen. Ook hoef ik kinderen niet aan te raken tijdens het testen.

Wat is het verschil tussen voedingsallergie en -intolerantie?

Bij een voedselallergie of -intolerantie krijgt iemand lichamelijk klachten na het eten van een bepaald voedingsmiddel, terwijl een ander er niet ziek van wordt. Een allergie of intolerantie voor voeding kan zich op verschillende manieren uiten. Van huidklachten tot benauwdheid en van buikpijn tot een gebrek aan energie. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een allergie en een intolerantie?

Men erkent twee vormen van voedselovergevoeligheid. Een niet-allergische vorm en een allergische vorm. Een voedselintolerantie is een niet-allergische voedselovergevoeligheid. Terwijl een voedselallergie een allergische vorm betreft.

Allergie
Bij een allergie reageert het afweersysteem van iemand op een hele heftige manier, oftewel de allergische reactie. Hierbij reageert het lichaam op een zogenoemd allergeen, oftewel een eiwit dat de reactie uitlokt. Het lichaam maakt antistoffen aan die reageren op dit allergeen. Indien iemand blootgesteld wordt aan dit stofje, reageert het lichaam met een enorme productie van antistoffen, waardoor een allergische reactie optreedt. Naast voedingsmiddelen kunnen mensen ook allergisch zijn voor medicatie en bepaalde stoffen, zoals latex.

Intolerantie
Bij een intolerantie daarentegen reageert iemand op een niet-allergische manier op voeding. Een intolerantie ontstaat door een tekort aan een bepaald enzym. Bij mensen met een lactose-intolerantie, mist bijvoorbeeld het enzym lactase. Doordat iemand dit enzym mist, of in mindere mate aanmaakt, kan lactose in het lichaam niet verteerd worden. Hierdoor ontstaan klachten. Het is dus geen allergie, maar een onvermogen van het lijf om bepaalde stoffen te verwerken.

Malabsorptie 
Daarnaast kennen we ook nog het begrip malabsorptie. Malabsorptie is eigenlijk niks anders dan dat het lichaam een bepaald voedingsmiddel niet goed kan opnemen, hierdoor ontstaat eigenlijk een “slechte opname”, oftewel mal-absorptie. Dit kan komen door het ontbreken van een bepaald enzym, maar het kan ook een andere oorzaak hebben, zoals een slechte gezondheid van de darm. Zo kan een slechte darmflora problemen geven met de vertering van fructose, terwijl je toch gewoon voldoende enzymen hebt. Er is dan geen sprake van een (zeer zeldzame) fructose-intolerantie, maar van de vrij vaak voorkomende fructose-malabsorptie. Hierbij is de opname van vruchtensuiker door de darmwand gestoord. Malabsorptie kan ook ontstaan door het gebruik van bepaalde medicijnen of het gebruik van laxeermiddelen.

Ondanks dat de oorzaken heel verschillend zijn, is het vaak moeilijk om uit te maken of iemand lijdt aan een allergie, een malabsorptie of een intolerantie. Dat komt doordat de ziekteverschijnselen erg op elkaar kunnen lijken.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem dan nu contact met mij op!