Ingrediënten
200 gram witte kool (fijngesneden)
75 gram peen (julienne)
Paar takjes peterselie
1 appel
Handje walnoten
Dressing koolsalade
125 ml zure room
2 el. citroensap
1 el. azijn
1 el. honing
1 el. mayonaise
1 tl. mosterd
Snuf peper en zout
Snufje kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
2. Doe de kool en peen julienne in een kom en schep door elkaar.
3. Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Meng door de kool en peen.
4. Voeg de dressing toe aan de koolsalade. Schep goed door elkaar.
5. Hak de peterselie fijn en meng op het laatst door de salade.
Tip 1: vervang de walnoten ook eens door bijvoorbeeld pecannoten of cashewnoten. Dit recept is een basisrecept voor koolsalade, je kunt hem ook uitbreiden met rozijnen en/of partjes mandarijn.
Tip 2: voeg ook eens rode kool toe voor een 3 kleuren koolsalade.