Let op: deze snicker cheesecake vergt voorbereidingswerk. De kokoscrème moet namelijk een dag van te voren gemaakt worden. Maar geloof me: dat is het meer dan waard!
Voorbereiding
1. Om kokoscrème te krijgen, zet je 2 blikken kokosmelk (met minimaal 70% vet) zonder deksel in de koelkast, hierdoor scheidt het kokosvet zich en komt het bovenop te liggen.
2. Je kunt het dan de volgende dag zo eruit scheppen.
Ingrediënten
Voor de bodem
12 Medjoul dadels (pit verwijderen)
200 gram rauwe noten (naar eigen keuze)
2 el. suikervrije cacaopoeder
2 tl. vanille bourbon
Voor de vulling
200 gram kokoscrème
200 gram 4 notenmix pasta of pindakaas
2 el. citroensap
2 tl. vanille bourbon
5 el. honing
5 el. kokosolie
Voor de topping
100 gram pure chocolade (minimaal 80% cacao)
3 el. kokosolie
Optioneel: 1 eetlepel notenmix ter garnering
Bereidingswijze
De bodem
1. Bedek een springvorm in het geheel met bakpapier.
2. Mix de dadels, rauwe noten, cacoapoeder en vanille bourbon in een keukenmachine totdat het een kleverige, zachte massa is geworden. Voeg eventueel wat extra dadels toe indien het niet genoeg kleeft.
3. Bedek de bodem van de springvorm met dit mengsel.
4. Maak de kom van de keukenmachine schoon om de vulling te maken.
De vulling
1. Verwarm de kokoscrème heel licht in een pannetje. Dit voorkomt namelijk schiften.
2. Giet de kokoscrème samen met de notenpasta (of pindakaas), citroensap, vanille extract en honing in de keukenmachine.
3. Pureer dit alles tot een gladde massa.
4. Voeg de gesmolten kokosolie beetje bij beetje toe, terwijl de keukenmachine op de laagste stand blijft draaien. Als je dit namelijk te snel doet, kan het niet goed emulgeren.
5. Verdeel het mengsel egaal over de bodem van de springvorm.
6. Zet de taart ongeveer een uur in de koelkast, totdat de vulling mooi stevig is geworden.
De topping
1. Smelt de chocolade en kokosolie au bain-marie en giet het over de cheesecake.
2. Laat de cheesecake een nacht in de koelkast staan en garneer eventueel wat van de overgebleven vulling of nootjes over de taart.