Homemade granola

Ingrediënten 
450 gram havermout
200 gram amandelen
150 gram ongezouten hazelnoten
100 gram kokosschaafsel
125 gram ongezouten noten naar keuze

50 gram sesamzaad
6 eetlepels biologisch appelsap
6-10 eetlepels honing
Kaneel
Nootmuskaat

Gedroogd fruit (zie variatie tip)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een of meerdere bakplaten met bakpapier.
2. Hak de amandelen en alle noten in grove stukken. 
3. Meng het gehakte notenmengsel in een grote kom met de havermout, sesamzaad en het kokosschaafsel.
4. Meng vervolgens de appelsap en honing er doorheen. Naar wens kan je meer of minder honing toevoegen. Hoe meer honing, hoe kleveriger de granola wordt.
5. Voeg naar smaak wat kaneel en nootmuskaat toe.
6. Verdeel het mengsel over een of meerdere bakplaten.
7. Rooster de granola tot slot ongeveer 20 tot 25 minuten in totaal, maar roer elke 5 minuten alles goed.
8. De granola is klaar als deze mooi bruin is. Laat de granola vooral niet te donker worden.

Variatie tip: indien de granola goed is afgekoeld kan eventueel wat gedroogd fruit toegevoegd worden. Denk hierbij aan rozijnen, dadels, abrikozen of bananen.