Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram bloemkoolrijst
200 gram kip
Rode, gele en groene paprika’s
1 grote ui
1-2 avocado’s
1-2 tomaten
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel limoensap of 1/2 limoen geperst
Schaaltje ijsbergsla
Mexicaanse kruidenmix
Wokolie
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en paprika’s in reepjes.
2. Doe wat wokolie in de pan en bak vervolgens de kip goudbruin.
3. Voeg de paprika reepjes en de ui toe. Laat op zacht vuur even bakken en voeg vervolgens de Mexicaanse kruidenmix toe.
4. Schil de avocado’s en prak ze met een vork.
5. Snijd de tomaten in hele kleine stukjes en voeg toe aan het avocado mengsel.
6. Voeg vervolgens de crème fraîche, het limoensap en wat peper en zout toe, en meng goed door elkaar.
7. Bak vervolgens de bloemkoolrijst een paar minuten mee op een hoog vuur.
8. Serveer de Mexicaanse kip, groeten en rijst in een bowl en garneer met wat ijsbergsla en het avocado mengsel.
Tip: geen Mexicaanse kruidenmix in huis? Geen probleem, je kan ook altijd een mix maken van o.a. oregano, koriander, paprika en chilipepers.