Zinzino Bloedtest Analyse

Essentiële en niet-essentiële vetzuren

Een van die belangrijke bouwstoffen in onze voeding zijn vetten. Vet bestaat uit verzadigde en onverzadigde vetzuren, en vormen een belangrijk onderdeel van onder andere celmembranen en hormonen. In de praktijk maken we onderscheid tussen essentiële en niet-essentiële vetzuren. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en waarvan het dus essentieel is dat we deze via onze voeding binnenkrijgen. Niet-essentiële vetzuren daarentegen kunnen in ons lichaam zelf worden aangemaakt. Binnen de essentiële vetzuren kan dan weer onderscheid gemaakt worden tussen omega-3 (alfa-linoleenzuur) en omega-6 (linolzuur) vetzuren. Omega-3 zit onder andere in vette vis, lijnzaadolie en walnootolie, terwijl omega-6 vooral in plantaardige vetten en margarines zit. Omega-3 is een helper van omega-6 en ondersteunt op die manier belangrijke lichaamsprocessen. Hierbij is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 van belang. Bij een tekort aan omega-3 kan een overmaat aan omega-6 juist gezondheidsproblemen veroorzaken. De beste omega-6:3 balans is een verhouding van 3:1. Helaas blijkt uit onderzoek dat bij de meeste West-Europeanen deze verhouding bij lange na niet meer gehaald wordt, soms zien we wel een verhouding van 20:1 of hoger.

Zinzino

Het moge duidelijk zijn dat vetzuren van belang zijn voor onze gezondheid. Om erachter te komen hoe het gesteld is met de vetzuren en de onderlinge verhoudingen in uw lichaam, kan een simpele bloedtest gedaan worden. Hiervoor ben ik de samenwerking aangegaan met Zinzino.

Zinzino is een van oorsprong Zweeds bedrijf en is opgericht in 2005. Zinzino is gevestigd in het Noorse Göteborg en wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende op het gebied van een goede gezondheid. Rekening houdend met het milieu, bieden zij functionele voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit en gezondheidstesten.

Vetzuren analyseren

Een van deze testen is de vetzuren analyse. Met behulp van een eenvoudige vingerprik worden twee druppels bloed afgenomen voor verdere analyse. De analyse vindt vervolgens plaats in het Zinzino laboratorium in Noorwegen, waar uw bloed anoniem wordt nagekeken op 11 belangrijke vetzuren en de omega-6:3 verhouding. Op deze manier krijgt u een eerlijk inzicht in de vetzuren status van uw lichaam. Daarnaast zal de uitslag van de test inzicht geven op welke gebieden eventuele winst te behalen valt.

Bent u benieuwd geworden naar uw vetzuren profiel, of wenst u meer uitleg hierover. Neem dan gerust contact met mij op en ik vertel je er geheel vrijblijvend meer over. Meer weten over Zinzino en haar producten, kijk dan eens hier.