Ingrediënten
500 gram rode biet
700 gram pompoen (zonder schil, in blokjes)
1 rode ui, in partjes
200 gram verse rucola
75 gram walnoten, gehakt
100 gram geiten fetakaas
Dressing
1 el appelazijn
2 el olijfolie
1 tl honing
1 el citroensap
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verspreid de stukjes pompoen en rode ui op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ruim met olijf- of kokosnoot olie.
3. Vermeng alles goed door elkaar en laat vervolgens 25-35 minuten in de oven garen (totdat je er met een vork gemakkelijk doorheen kan prikken).
4. Kook in de tussentijd de rode bieten in water tot gewenste gaarheid.
5. Laat vervolgens afkoelen en snijd in stukken.
6. Serveer alles in een ruime saladeschaal met rucola.
7. Bestrooi met walnoot, peterselie en verkruimelde geitenkaas en breng op smaak met de zelfgemaakte dressing.