Ingrediënten
Gewenste hoeveelheid havermout (een nacht in water weken met een eetlepel azijn om zo het fytinezuur af te breken)
2 tl. kaneel
1 el. kokosolie
Handje rozijnen
Handje walnoten van pecannoten
1 appel
Water (afhankelijk van de gewenste dikte)
Bereidingswijze
1. Spoel de havermout in een zeef af onder stromend water
2. Voeg water en de afgespoelde havermout toe in een steelpan en zet op het vuur.
3. Breng aan de kook.
4. Voeg direct de appelstukjes en rozijnen toe en breng aan de kook.
5. Belangrijk het kookt op laag vuur zetten en regelmatig roeren. Wanneer de pap te droog wordt voeg er dan extra water aan toe.
6. Laat nu 5 á 10 minuten op het laagste vuur door pruttelen.
7. Haal van het vuur zodra de gewenste dikte is bereikt en de pap zacht van structuur is.
8. Voeg vervolgens een eetlepel kokosolie, kaneel en stukjes pecan- en walnoot toe.