Bloemkoolpuree met kipgehakt en broccoli

Ingrediënten
250 gram kippengehakt (gekruid)
1 broccoli
1 bloemkool in roosjes
½ gist vrij tuinkruiden bouillonblokje
4-5 teentjes knoflook
Kokosolie
Klontje roomboter
Peper en zeezout naar smaak
Optioneel: verse tuinkruiden zoals basilicum, bieslook of peterselie

Ingrediënten gehaktkruiden
1tl zout
2tl nootmuskaat poeder
2tl gemalen witte peper
1tl gemberpoeder
1tl gemalen koriander
1tl knoflookpoeder

Bereidingswijze
1. Kruid het gehakt naar smaak en bak het in wat kokosolie rul.
2. Kook de bloemkool met het bouillonblokje in 8 minuten gaar.
3. Haal de bloemkool uit het vocht en kook hierin de broccoli in 5 minuten gaar.
4. Verhit intussen de kokosolie in de pan en fruit hierin de knoflook.
5. Pureer de bloemkool met de knoflook en voeg de roomboter toe.
6. Breng de puree op smaak met peper en zout.
7. Voeg naar wens verse tuinkruiden toe als je die in huis hebt.
8. Schep als laatste het rul gebakken kippengehakt door de puree.
9. Serveer de puree met de broccoli roosjes.