Welkom!

Wat leuk dat je een kijkje bent komen nemen op mijn vernieuwde website! Mijn naam is Yolanda van der Leest, orthomoleculair voedingstherapeut. Na jaren van interesse in voeding en gezondheid ben ik de opleiding Orthomoleculaire Voeding gaan doen. Tijdens deze opleiding werd ik steeds enthousiaster over het effect van voeding op het lichaam, en hoe we onze gezondheid hierdoor kunnen beïnvloeden.

Met deze kennis heb ik mijn eigen voedingspatroon veranderd wat al snel een positief effect had op mijn gezondheid. Ik voelde me energieker, had minder last van maag en darmklachten, en zat beter in mijn vel. Hoe meer ik zelf ervoer wat de voordelen waren van goede voeding en supplementen, hoe meer ik de behoefte voelde om mijn kennis met anderen te delen.

Als orthomoleculair therapeut kijk ik breder naar voeding en gezondheid. We hebben voeding nodig als brandstof (beweging) en als bouwstof (botten, organen en hormonen). Voor die vertering heb je een goed functionerend maag-darmstelsel nodig. Wanneer de vertering niet goed loopt, je tekorten in je voeding hebt of een hoge behoefte aan voedingsstoffen hebt kunnen klachten ontstaan. Deze klachten kunnen met de vertering te maken hebben, zoals bij het prikkelbare darm syndroom. Meer hormonaal zijn, bijvoorbeeld bij diabetes mellitus (suikerziekte), schildklierproblemen, overgewicht of overgangsklachten. Maar vaak komt ook een combinatie van verschillende klachten voor.